jueves, 26 de abril de 2012

ERREZETAK

Egun batean agureek haien gustoko janariak eta postreak zeintzuk ziren eta nola egiten ziren azaldu ziguten. Hauek dira:


KOZIDOA 
-Babarrunak uretan jarri.
- Gero, ura kenud eta ur hotzean jarri.
- Ateratzean, txorizoa eta bacon-a bota.
- Utsi egozi harte.
-Olio pixka bat bota.
- Ollas 25-10 minutu inguru jarri.
- Porruak, azenarioa eta bestelakoak bota.
- Gatza bota, egosten gaudenean.


ARROZ-ESNEA
- Arroza eta esnea nahastu
- Fruta bota
- Moldea karameluarekin bildu
- - Nahastea bota
- - Egun bat itxaron.
- Moldea kendu eta listo!



                                                      BIZKOTXOA
 - Bol  batean egin behar dugu.
- 3 arrautz hartu eta gorringoa klaratik aldendua behar dugu.
- Irina erabili.
- Royal hartu eta irabiatu
- 4 edo 5 koilarakada azukre
- -Kazola mantekilarekin bildu.
- Eta egiten utsi.


"BRAZO GITANO"

Arrautzenn klarak aparte jarri
- elurr puntuan irabiatu.
- Gorringoak botatzen ditugu eta dena  irabiatzen dugu.
-Azukrea eta irina bota.
- Dena irabiatu et a “ Royal” – a bota.
- Masa guztia erretiluan jartzen dugu paper baten gainean ( ez itxasteko)
- Masa eginda dagoenean, roilu bat egin eta nahi dugunarekin adornatu dezakegu: txokolatea, krema gosogintzarekin, …


                            FLANA
 - 4 arrautz ondo irabiatuta eta ¼ limoi.
- - Azukrea flaneran jarri eta erre egin behar da.
- Arrautzak hor ota eta esnea eta azukrea ere ( dena irabiatuta(
- Jarri “al baño maría” 20 minutu.
- Ollan sartu eta itxi.
- Eta hotz dagoenean, vuelta eman behar zaio.


TORRIJAK


- Esnea
- - LImoiaren kanpoaldea
- -2 kanela makil.
- Egozi dena
- Esnea bota bol batean
- Ogi zatiak bota.
- Arrautza zabaldu
- . Egozi dena esne oso beroarekin eta listo!

No hay comentarios:

Publicar un comentario